Menu Zavrieť

Strečing s Renčou – páni

Dátum: 09.03.2020 19:45 - 20:45

Máte sedavé zamestnanie? Bolí vás chrbát? Chceli by ste s tým začať niečo robiť a účinne predchádzať ďalším problémom s pobybovým aparátom? Tak toto cvičenie je presne pre vás!

Strečing s Renčou je  jedinečné skupinové cvičenie vytvorené trénerkou , ktorého cieľom je zlepšenie balančných schopností , celkovej koordinácie a pri pravidelnom cvičení už po pár mesiacoch môžete sledovať zlepšenú pružnosť svalstva, zlepšené držanie tela zapríčinené cieleným statickým posilňovaním na vnútorné svalstvo (Hlboký Stabilizačný Systém).

Trénerka sa sústredí na aktivovanie vnútorného svalstva HSM. Strečing udržuje svaly pružné, silné a zdravé. Potrebujeme takú flexibilitu, aby sme udržali pohyblivosť a pružnosť v kĺboch. Mnohé štúdie ukázali, že dostatočne venovaná pozornosť naťahovaniu svalstva priamo zlepšuje svalovú funkciu a ultrazvukové snímky dokumentujú priaznivé zmeny v svalovej architektúre po týždňoch pravidelného strečingu, ako sú dlhšie vlákna  a toto predlžovanie zlepšuje prietok krvi do svalov a to napomáha zlepšeniu metabolizmu.

Taktiež jednou z najviac prehliadaných zložiek nášho celkového zdravia je držanie tela. Dobré držanie tela môže výrazne zlepšiť určité aspekty nášho fyzického zdravia a nesprávne držanie tela môže byť veľmi deštruktívne – spôsobuje stuhnutosť, bolesť a boľavé svaly. Bez správneho strečingu trpí držanie tela a to môže mať hlboké následky na naše duševné zdravie. Preto je tréning zostavený zo štyroch základných postupov :

  1. Dôkladné zahriatie celého tela – strečovať studené svaly je kontraproduktívne dokonca môže byť pre ne deštruktívne
  2. Statické posilňovanie na cielené svalové partie
  3. Zlepšovanie flexibility svalových jednotiek konkrétne na správne držanie tela, postoja
  4. Relaxačné komplexné naťahovanie

Záver hodiny vždy spríjemní podávanie kvalitných čajov pre celkovú relaxáciu.

Lektor: Renáta Vičíková
Trénerstvu sa venujem už 4 roky, moje skupinové cvičenie "Strečing" funguje už tretí rok a teším sa jeho výsledkom a úspechom.

Cena: 48 € / 8 hodín

Užitočné informácie: Na hodinu strečingu je dobré priniesť si uteráčik, pitie (voda je k dispozícii) a hlavne pohodlné oblečenie. Cvičíme v ponožkách, takže tenisky nebudeme potrebovať.

Kategória: