Menu Zavrieť

Mama & Baby joga s Adel

Dátum: 11.10.2021 13:00 - 13:45

Baby joga vychádza zo starého konceptu najmä Ayurvédy, ale aj z konceptu domorodého obyvateľstva žijúceho v pralesoch v Južnej Ameriky. V dnešnom ponímaní sa dá povedať, že ide o vzťahovú výchovu. Baby jogou sa snažíme dostať do vzájomnej pohody matku s dieťaťom.

Ide o spojenie postnatálnej jogy so stimuláciou detičiek hravou formou. Nemusíte cvičiť jogu, alebo vedieť niečo o joge, aby ste mohli začať s vašim dieťatkom. Od narodenia deti reagujú pozitívne na stimuláciu pohybu a dotyku, čo využijeme na hodinách. Baby joga pomáha prispôsobiť sa potrebám vášho dieťatka a upokojiť alebo stimulovať ho podľa potreby s pocitom bezpečia a lásky. U žien sa zameriame hlavne na spevnenie stredu, panvového dna a zrelaxovanie a u bábätiek ponúkame komplexnú stimuláciu zmyslov spolu s pohybom a rytmom.

Baby joga ponúka všetko od masáže bábätka, cez správne držania tela ženy, ponaťahovania – strečingu, až po relaxáciu. Veľa pohybov budeme vykonávať s pesničkami a riekankami. Bábätkám podporíme tak psychomotorický vývoj a uľahčíme prechod k ďalšiemu vývojovému míľniku. Tiež sa naučíme správne manipulovať s bábätkom, čo robiť napr. pri boľavom brušku.

Hodina sa prispôsobuje aktuálnemu rozpoloženiu skupiny. Raz sa pohybujú viac bábätka, inokedy mamičky. V priebehu hodiny sa kedykoľvek kojí, alebo prebaľuje ak potrebuje bábätko. Pre cvičiacich Vojtovu metódu je to veľmi vhodný doplnok.

Vhodné pre detičky vo veku 6 týždňov až 12 mesiacov.

Lektor: Adela Kučerová
Cvičenie vedie skúsená lektorka - Adela Matej Kučerová, bývalá profesionálna tanečnica, absolventka FTVŠ - mamina dvoch chlapcov, venujúca sa jóge už niekoľko rokov.

Cena: 7 € / jednorazový vstup; 6,50 € / lekcia pri zakúpení permanentky

Užitočné informácie: Odporúčame pohodlné oblečenie pre mamičku aj bábätko a podložku pre bábätko.

Kategória:

Rezervácia (voľné miesta - 3/5):

Rezervácie sú uzatvorené pre túto aktivitu.