Menu Zavrieť

Joga s Jankou/Majkou

Dátum: 14.07.2020 18:15 - 19:30

Jogové stretnutia sú určené pre začiatočníkov. V príjemnom prostredí a pokojným tempom si precvičíme celé telo a hlavne chrbticu. Cvičíme jednoduché, ale účinné cviky, ktoré sprispôsobujeme možnostiam a schopnostiam cvičiacich. Jednotlivé ásany vykonávame len do tej miery, pokiaľ je poloha príjemná. Na konci cvičenia relaxujeme v jogovom spánku v pokojnej exotickej atmosfére, ktorá vás odnesie od každodenných starostí.

Prakticky každá jógova ásana posilňuje alebo naťahuje svaly okolo chrbtice, čo prospieva správnemu držaniu tela. Rehabilitačné cviky na chrbát, pilates aj strečing vychádzajú z cvikov jogy. Tisíročiami overené jógové cviky /ásany, nám jednotlivé svaly okolo chrbtice pripomenú, prebudia ich, posilnia a natiahnu. Čím viac cvičíme jogu, postupne silnieme a zároveň získame ohybnosť a lepšiu stabilitu tela.

V bežnom živote si často neuvedomujeme svoje telo a naše jednotlivé svaly. Vnímame a sústreďujeme sa na iných ľudí a veci ako počítať, telefón, atď. a na svoje telo zabúdame. Jednotlivé svaly tela ochabujú, stuhnú, skrátia sa a teda nevedia udržať rovnú chrbticu. Chrbtica sa postupne viac a viac ohýba a tak po dlhom čase zanedbávania chrbtových svalov vzniká skolióza, stuhnutá šija, stuhnuté svaly horného chrbta, nad a medzi lopatkami. Prichádzajú bolesti krčných svalov, trapézov a hornej časti chrbta. Bolesti prechádzajú až do driekovej časti a od dlhého sedenia pri počítači bolí aj kostrč. Bolesť začína ovládať naše telo a obmedzuje nás.

Joga je postupná cesta k samému sebe a k svojmu telu. Vďaka jogovým cvikom spoznáme a znova cítime svaly, ktoré v bežnom živote nepoužívame a tak sval po svale spoznávame svoje telo, posilňujeme ho a naťahujeme.

Hovorí sa, že pravidelné cvičenie jogy predlžuje život. Treba však dodať, že pravidelné cvičenie jogy predlžuje aktívny život, teda život plný pohybu, ktorý nás napĺňa.

Lektor: Janka Borárošová/Majka Barancová
Cena: 6 € / jednorazový vstup

Užitočné informácie: Odporúčame priniesť si pohodlné oblečenia a uteráčik. Pomôcky na cvičenie (karimatky, vankúšiky, deky) sú pre vás k dispozícii, no ak máte najradšej vlastné, pokojne si prineste 🙂

Hodiny nie sú vedené formou uceleného kurzu, ale formou otvorených lekcií, na ktoré je potrebné vopred sa prihlásiť (najneskôr v daný deň do 14:00).

Kategória:

Rezervácia (voľné miesta - 4/5):

Rezervácie sú uzatvorené pre túto aktivitu.